Stadsvandringar i Visby

Boka en egen vandring
eller för gruppen

Visby är en fantastisk stad med sina medeltida hus, kyrkoruiner och ringmurstorn. Men tänk om man kunde få komma in bakom de låsta dörrarna och se dessa byggnader inifrån. Nu finns den Möjligheten! Gotlands museum har nycklarna till världsarvstaden Visby. 

Den blodiga sommaren 1361
Sommaren år 1361 är den mest tragiska i Gotlands historia. Tusentals gotländska bönder slaktades i striderna mot den danska kungen Valdemar Atterdags mäktiga armé. Följ med våra guider i spåren efter händelserna den blodiga sommaren. Vad är sant och vad är myt?

Specialvandringar

Dramatiserad stadsvandring

Följ med vår guide på en spännande vandring. Under vandringen kommer en gestalt fram ur Visbys dunkel och berättar sin historia. Möt en bondesoldaterna från striden vid ringmuren år 1361 eller den berusade Petter Kämpendahl från 1700-talet som somnat i gränden vid krogen friheten. Kanske är det lilla fru Ingeborg som blev inlåst i Kruttornet på 1600-talet som dyker upp ur skuggorna. En dramatiserad vandring ger en extra upplevelse med komiska och/eller läskiga inslag som förgyller upplevelsen av Visbys historia.

 Kontakta bokningen, tel. 0498-29 27 40